Mierea monoflora este adunata din nectarul unei singure flori, avand in compozitia sa principiile active ale unei singure plante.
Mierea poliflora este produsul multor plante de pe camp si are in compozitia sa diverse minerale, vitamine si principii active pe care planta le transmite, prin albine, mierii si, prin miere, omului. De aceea ea este mai bogată în vitamine şi săruri minerale şi mult mai aromată decât mierea monofloră. Conţine vitamine din complexul B, Vitamina C şi K, acizi organici şi hormoni, bor, fier, calciu, potasiu şi fosfor, glucoză şi fructoză. Mierea polifloră are un gust intens, foarte dulce şi parfumat. Culoarea mierii poliflore este de regulă brun-roşiatică sau de nunaţe de chilimbar, dar ea poate varia în funcţie de florile predominante: de la galben viu, până la brun închis.
Mierea polifloră se cristalizează mairepede, tocmai pentru că este 100% naturală. Mierea care nu se cristalizează are un adaos de zahăr artificial. La mierea polifloră, procesul de cristalizare este unul natural, de aceea nu afectează cu nimic calităţile terapeutice ale mierii.
Mierea poliflora este un aliment complet, poate cel mai complet aliment natural din cate exista. Este compusa din zaharuri simple, fructoza, glucoza, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime si minerale.
Mierea poliflora stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia, ajuta functiile ficatului si creste procentul de hemoglobina in sange. Una, doua lingurite de miere luate dimineata, pe nemancate, cu un pahar de apa la temperatura camerei, usureaza digestia.
Trebuie sa se stie ca mierea de albine, ca medicament, nu are proprietati miraculoase dar consumul constant ca aliment de sine statator ori indulcitor pentru cafea, ceai, sucuri preparate in casa are beneficii incontestabile asupra intregului organism. De aceea trebuie să fie consumată cu moderaţie. Se ia în cantităţi mici: 2-3 linguriţe de miere pe zi. Se poate amesteca şi cu fructe, cafea sau lapte. Nu se adaugă niciodată în ceaiul fierbinte.
Pentru îmbunătăţirea digestiei, se recomandă 1-2 linguriţe de miere polifloră dizolvate într-un pahar cu apă călduţă, dimineaţa, pe stomacul gol.
Dacă ți-aplăcut acest articol nu uita să-l împărtășești cu prietenii tăi !😊